Tässä alkupala (katkaraputäyte) ja pääruoka (kinkku- ja porotäytteet) |
Katkaraputäytteeseen tuli ranskankermaa, sitruunamehua, mustapippuria ja paljon tilliä, niiden katkarapujen lisäksi. Kinkku sai seurakseen purjoa ja mustapippuria. Poroa maustoi rosepippuri. Molemmissa myös ranskankermaa. Sen määrän kanssa kannattaa pysyä kohtuudessa kaikissa kolmessa täytteessä, tarkoituksena pitää mössöt kasassa, mutta ei tehdä niistä liian raskaita. Yksi purkki ranskankermaa riitti neljälle näihin kolmeen mössöön (80 gr poroa, ehkä 150 gr kinkkua ja vähän reilummin katkarapuja) ja kinkkutahnaa syötiin vielä aamiaisellakin vaalean leivän päällä.
Kuvia ei tullut otettua näitä kahta enempää, mutta tuskin tarpeenkaan. Oli mukava ilta, täytteet tehtiin yhdessä ja lopputulos miellytti kaikkia. Kiva idea, pitääpä muistaa jatkossakin.
Makeitakin täytteitä olisi voinut tehdä, vaikka marjarahkaa, tai jotain pähkinäistä. No, ensi kerralla sitten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti