tiistai 14. tammikuuta 2014

Omassa rasvassaan kypsytetyt ankankoivet

Kotitekoinen duck confit oli ajatuksena, mutta aikaa ei ollut ihan niin paljoa kun ohje olisi vaatinut (pari päivää olisi ollut tarpeen.....). Joten googlasin ja löysin nopeat 'fuskaajan ankankoivet', joiden tekeminen sopi meidän aikatauluume. No, nopeus on suhteellista, noin viisi tuntia tähän meni. Ok, lopptulos ei toki aito confit siinä mielessä että nämä tuli heti nautittavaksi, kysessä ei siis säilyke kun tekee tämän ohjeen mukaan. Sen sijaan saat erinomaisen illallisen!

Nahka pitää koiven jotenkin kasassa lautaselle asti
Resepti jota käytin löytyy täältä. Aikaa meni kyllä tuplasti tuohon ohjeen mukaiseen 2,5 tuntiin verrattuna. Etenkin rasvan sulattaminen vei aikaa. Pidin myös uunissa pitempään kuin 90 minuuttia, mutta se johtui siitä että oli muuta puuhaa ja annoin ruoan muhia reilu kaksi tuntia.


Laita padan pohjalle hieman oliiviöljyä (1-2 rkl, sen verran että pohja peittyy ohuelti) ja sen päälle suolatut ankankoivet nahkapuoli alaspäin. Kuumenna ja pidä miedolla lämmöllä kunnes kutakuinkin kaikki ankanrasva on sulanut, sitä tulee melkoisesti! Taisi viedä tunnin, puolitoistakin.

Seuraavana vuorossa rasvan kuumennus ja kopien ruskistus
Sen jälkeen nosta levyn lämpöä reippaasti ja anna koipien ruskistua kuumassa rasvassa molemmin puolin. Nosta koivet padasta, pienennä keskilämmölle ja laita öljyyn 4 sipulia siivuina, sekä hieman suolaa. Sekoita ja anna sipulisiivujen pehmitä kannen alla 15 minuuttia ja sitten saman verran ilman kantta.



Laita sitten ankankoivet takaisin pataan sipulien lomaan, kaada joukkoon puoli litraa valkoviiniä, lisää 10 laakerinlehteä ja nippu tuoretta timjamia.



Nosta pata uuniin, 180 astetta ja anna muhia vähintään 90 minuuttia. Valmista nautittavaksi!


Tein lisukkeeksi Belugalinssejä, joihin makua toi keitinvedessä olleet puolikas sipuli, kaksi neilikkaa (kiinni sipulissa jotta poistaminen onnistui), yksi valkosipulin kynsi, laakerinlehti ja pieni nippu tuoretta timjamia.


Valmiit linssit saivat vielä oliiviöljy-punaviinietikka-mustapippuri kastikkeesta lisämakua ja raikkautta.



Pulled pork, nyhtöpossu on ollut viime aikojen ravintoloiden ja blogien suosikkiruoka. Tässä sille seuraaja, nyhtöankka. Liha suorastaan tippuu luista ja suurin osa rasvasta jää kattilaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti