Nahka pitää koiven jotenkin kasassa lautaselle asti |
Laita padan pohjalle hieman oliiviöljyä (1-2 rkl, sen verran että pohja peittyy ohuelti) ja sen päälle suolatut ankankoivet nahkapuoli alaspäin. Kuumenna ja pidä miedolla lämmöllä kunnes kutakuinkin kaikki ankanrasva on sulanut, sitä tulee melkoisesti! Taisi viedä tunnin, puolitoistakin.
Seuraavana vuorossa rasvan kuumennus ja kopien ruskistus |
Laita sitten ankankoivet takaisin pataan sipulien lomaan, kaada joukkoon puoli litraa valkoviiniä, lisää 10 laakerinlehteä ja nippu tuoretta timjamia.
Nosta pata uuniin, 180 astetta ja anna muhia vähintään 90 minuuttia. Valmista nautittavaksi!
Tein lisukkeeksi Belugalinssejä, joihin makua toi keitinvedessä olleet puolikas sipuli, kaksi neilikkaa (kiinni sipulissa jotta poistaminen onnistui), yksi valkosipulin kynsi, laakerinlehti ja pieni nippu tuoretta timjamia.
Valmiit linssit saivat vielä oliiviöljy-punaviinietikka-mustapippuri kastikkeesta lisämakua ja raikkautta.
Pulled pork, nyhtöpossu on ollut viime aikojen ravintoloiden ja blogien suosikkiruoka. Tässä sille seuraaja, nyhtöankka. Liha suorastaan tippuu luista ja suurin osa rasvasta jää kattilaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti