Kollega kertoi tehneensä Tomi Björckin reseptin mukaan munakoisovuokaa. Ihmetystä herätti reseptiin kuuluvat keitetyt kananmunat. Pyysin, ja sain, reseptin.
Eihän tällaisista raaka-aineista voi tulla muuta kuin hyvää! |
- 4 isoa munakoisoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 200 g raastettua parmesaania
- 500 g mozzarellaa ohuina siivuina
- basilikaa
- suolaa
- 8 keitettyä kananmunaa viipaleina
Tomaattikastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 purkki säilyketomaatteja
- 2 tuoretta tomaattia lohkoina
- 8 basilikanlehteä
Reseptissä lukee kahdeksan basilikan lehteä.... minkähän kokoista saisi olla? |
Keitä ja viipaloi kanamunat. Siivuta mozzarella ja raasta parmesaani. Viipaloi munakoisot noin sentin paksuisiksi siivuiksi mielellään pitkittäin. Laita leivinpaperin päälle uunipellille, pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja msutapippuria. Paahda 180 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Pinoa uunin kestävään vuokaan munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta, basilikaa, parmesaania, mozzarellaa, suolaa ja mustapippuria. Tee kerroksia niin monta kuin kippoon mahtuu ja raaka-aineita riittää. Kanamunanviipaleet keskimmäiseen kerrokseen.
Ja nyt tulee se osa minkä missasin... Ohjeen mukaan: laita päällimmäiseksi leivinpaperi ja kevyt uuninkestävä paino. Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä, laita jääkaappiin yön yli ja leikkaa seuraavana päivänä annospaloiksi. Lämmitä uunissa lopussa tomaattikastikkeessa.
Meidänkin vuoka oli 180 asteessa, mutta vähän pitempään kuin tuo 30 minuuttia ja me syötiin kun vuoka oli vetäytynyt huoneenlämmössä vartin verran.
Hyvää oli näinkin. Mitä muuta voisi odottaakaan tällä juustomäärällä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti