keskiviikko 19. elokuuta 2015

Björckin munakoisovuoka


Kollega kertoi tehneensä Tomi Björckin reseptin mukaan munakoisovuokaa. Ihmetystä herätti reseptiin kuuluvat keitetyt kananmunat. Pyysin, ja sain, reseptin. 

Tein ohjeen mukaan, vaan en lukenut loppuun asti (heh heh). Tämä olikin tarkoitus laittaa jääkaappiin yön yli, lämmittää ja syödä vasta seuraavana päivänä. Noh, meillä syötiin kuumana uunista ottamisen jälkeen.

Eihän tällaisista raaka-aineista voi tulla muuta kuin hyvää!
 Ainekset ohjeen mukaan (minä tein hieman pienemmän satsin kolmelle):

  • 4 isoa munakoisoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 200 g raastettua parmesaania
  • 500 g mozzarellaa ohuina siivuina
  • basilikaa
  • suolaa
  • 8 keitettyä kananmunaa viipaleina
Tomaattikastike:
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 purkki säilyketomaatteja
  • 2 tuoretta tomaattia lohkoina
  • 8 basilikanlehteä

Reseptissä lukee kahdeksan basilikan lehteä.... minkähän kokoista saisi olla? 
Tee ensin tomaattikastike: kuullota valkosipulia pannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää basilika ja aja kastike sileäksi tehosekoittimessa.

Keitä ja viipaloi kanamunat. Siivuta mozzarella ja raasta parmesaani. Viipaloi munakoisot noin sentin paksuisiksi siivuiksi mielellään pitkittäin. Laita leivinpaperin päälle uunipellille, pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja msutapippuria. Paahda 180 asteisessa uunissa 25 minuuttia.



Pinoa uunin kestävään vuokaan munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta, basilikaa, parmesaania, mozzarellaa, suolaa ja mustapippuria. Tee kerroksia niin monta kuin kippoon mahtuu ja raaka-aineita riittää. Kanamunanviipaleet keskimmäiseen kerrokseen.

Ja nyt tulee se osa minkä missasin... Ohjeen mukaan: laita päällimmäiseksi leivinpaperi ja kevyt uuninkestävä paino. Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä, laita jääkaappiin yön yli ja leikkaa seuraavana päivänä annospaloiksi. Lämmitä uunissa lopussa tomaattikastikkeessa.


Meidänkin vuoka oli 180 asteessa, mutta vähän pitempään kuin tuo 30 minuuttia ja me syötiin kun vuoka oli vetäytynyt huoneenlämmössä vartin verran.


Hyvää oli näinkin. Mitä muuta voisi odottaakaan tällä juustomäärällä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti