lauantai 8. elokuuta 2015

Chimichurri parmesaanilla ja pistaasipähkinällä

Perusversio chimichurrista Villa Sandin tyyliin löytyy täältä. Nyt tein pienellä twistillä jonka näin jossain ruokalehdessä, joukossa pistaasipähkinää ja parmesaania.


Ainekset näkyvät kuvassa yllä: kuorittuja pistaasipähkinöitä, valkosipulin kynsi, chili, ruukulliset tuoretta oreganoa, persiljaa ja korianteria, sitruuna, hunajaa, parmesaania (ei kuvassa), suolaa ja oliiviöljyä.

Hienonna yrtit, pähkinät, chili ja valkosipuli. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita. Lisää joukkoon 2 tl hunajaa, 3rkl raastettua parmesaania ja 2-3 dl oliiviöljyä. Suolaa 'sopivasti'.



Tämä soosi oli grillatun naudan sisäfileen parina. Hyvin kelpasi nuorille miehille (ja meille muillekin).

Viimeksi eilen tein yhden taas version, siinä yrtteinä oli ruohosipulia, oreganoa, tavallista ja sileälehtistä persiljaa ja basilikaa. Ei hunajaa eikä pistaaseja mutta kylläkin parmesaania ja mustapippuria. Nautittiin yhtenä dippikastikkeena savustetuille katkaravuille. Erinomaista! Kiitollinen kastike kun sitä voi säveltää oman maun ja saatavilla olevien yrttien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti