keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kuhaa, papuja ja pikkelöityjä retiisejä



Raikasta, kevyttä, maukasta ja värikästä = onnistunut kala-ateria. Tekeminenkin varsin helppoa ja suoraviivaista. Aktiiviseen tekemiseen ei mennyt puolta tuntia kauempaa, mutta retiisien pikkelöitymiseen pitää varata ainakin tunti passiivista aikaa. 


Aloita retiiseistä. Kiehauta 1 dl sokeria, 1 dl vettä ja ½ dl väkiviinaetikkaa. Anna jäähtyä. Putsaa ja pilko retiisit. Kaada jäähtynyt liemi päälle ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.


Keitä vihreitä (ja/tai keltaisia) papuja pari minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä odottamaan.

Putsaa kuhafileet. Laita ne uunin kestävään vuokaan ja pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa alhaisessa lämpötilassa (minulla oli ensin 120 astetta ja lopussa nostin lämpötilaa ja laitoin grillivastuksen päälle jotta kalaan tuli vähän väriä).

Kalan ollessa uunissa tee sienimuhennos. Ennen tarjoilua kuumenna pavut voissa kuumalla paistinpannulla.


Tarjoiluastian pohjalle pavut, sitten kalat ja retiisit. Yrttejä pintaan, tällä kertaa sileälehtistä persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti