Perjantai-illan noutopöydässä oli kaikenlaista hyvää, mm tämä piirakka. Ostin valmista lehtitaikinaa ja kaulin hieman ohuemmaksi. Viilsin pienet viillot 1-2 cm reunasta (ei läpi asti!) ja voitelin reunat kevyesti vatkatulla munalla. Keskiosaan reikiä haarukalla ja sitten pinnalle parmesaani- ja västerbottenraastetta.
Kirsikkatomaatit puolitin ja kierrittelin oliiviöljyssä jossa myös suolaa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Siivutin sipulia ohuen ohuiksi renkaiksi. Täytteet piirakan pinnalle. Olen huomannut että usein tulee laitettua liikaakin täytettä, usein todellakin 'less is more'.
Noin 200 asteisessa uunissa kunnes pohja kypsä ja saanut sopivasti väriä. Olisikohan ollut 20 minuuttia.
Annoin jäähtyä puolisen tuntia huoneenlämmössä ja leikkasin paloiksi. Oikein hyvää näin, sekä jääkaappikylmänä seuraavana päivänä osana aamiaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti