keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Bataattiranskalaiset uunissa


Bataattiranskalaisista tykkään ja tein nyt eka kertaa itse. Uunissa, ei friteeraten. Hieman epäilin tuleeko tarpeeksi rapeita. Lopputulos oli ok, mutta ajattelin vielä testata eri tapoja josko löytysi vielä parempi. Mutta kyllä näitäkin kehtaan suositella.

Kärsivällinen Timotej leikkasi kaksi bataattia ohuen ohueiksi tikuiksi. Ajattelin nimittäin että ohuemmat olisivat todennäköisemmin kypsiä sisältä ja rapeita päältä. Ehkä vähän liiottelin, tuppasivat mustumaan. Seuraavalla kerralla siis vähän, mutta vain vähän, paksumpia. 1-2 rkl öljyä ja hyvää suolaa joukkoon. Sitten uunipelleille yhdeksi kerrokseksi. Kiertoilmauunissa olivat 225 asteessa reilu 20 minuuttia. 


Tarjoiltiin punakaali-coleslawn ja paistettujen kanafileiden kanssa. Lisäksi myös pari kastiketta jotka sopivat sekä kanan että ranskisten kassa, tulisempi Shiracha-majoneesi ja kermainen avokado-ranskankerma.


Jepp, hyväksytty lopputulos, vaan ei vielä täydellinen. Pitääpä googlata miten muut näitä tekevät, uskon edelleen että uunissa onnistuu. Friteeraus turhan työlästä tehdä ja rasvaista syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti