torstai 24. marraskuuta 2016

Cole slaw punakaalista

Perinteisen cole slawn resepti löytyy Villa Sandista. Se versio ei vielä ollut täydellinen, mutta myöhempinä kertoina alkanut lähestyä sitä. Pääasia on ettei majoneesia ole liikaa, tuossa eka kerralla sitä vielä oli.

Tällä kertaa tein 'talvisemman' version. (Jotenkin punakaali tuo aina talven mieleen. Johtuneeko haudutetusta punakaalista joulupöydässä.) Punakaalia, porkkanaa ja punasipulia.

Raasta siis kaali ja porkkana, siivuta sipuli. Sekoita. Lisää joukkoon kastike. Tähän käytin majoneesin ja turkkilaisen jugurtin 50:50 sekoitusta, kevyempää, mutta oikein hyvää. Molempia oli kukkurallinen ruokalusikallisen. Sekoituksen maustoin simppelisti suolalla ja ripauksella mustapippuria. Vähän tuoretta persiljaa vielä valmiin salaatin päälle.

Oli mukana samalla illallisella kuin aiemman postauksen bataattisanskalaiset. Lautasella myös kanaa joka oli maustettu savustetulla paprikaljauheella. Ja ne pari kastiketta jotka mainitsin ranskiksien yhteydessä.

Taisi persilja viedä pääosan cole slawlta......
Kuva on niin huono että tällä kertaa alle tuhat sanaa kertoo enemmän kuin yksi kuva. Mutta, pieni määrä majoneesia tekee ihmeitä porkkana/kaaliraasteelle, pitääpä taas muistaa tämä aktiivisesti. Talviset juuresraasteet saa näin ihan eri tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti