Kiitospäivän illallisen papulisuke syntyi näin:
Ainekset:
- vihreitä papuja
- vaaleaa leipää
- yrttejä
- oliiviöljyä
- raastettua parmesaania
- (herkku)sieniä
- salottisipulia
- kuohukermaa
- suolaa ja mustapippuria
1. Keitä vihreitä papuja 2-3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja siirrä sivuun odottamaan.
2. Revi leivästä palasia ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljyä ja yrttejä. Laitoin ehkä 1-2 rkl öljyä, kuivattua timjamia ja rosmariinia, sekä raastettua parmesaania. Paahda uunissa kymmenisen minuuttia kunnes rapeutuneet ja saaneet väriä. Siirrä sivuun odottamaan.
3. Tee sienikastike. Siivuta sienet ja pilko sipuli. Paista öljyssä muutama minuutti, lisää kermaa ja anna suurustua. Mausta suolalla ja pippurilla. Laitoin joukkoon myös kuivattua timjamia.
4. Sekoita pavut sienikastikkeeseen.
Lopputulos? Maut sopivat hyvin yhteen ja leivän rapeus toi mukavasti purutuntumaa. Hyviä ja yksinkertaisia (positiivisella tavalla) makuja. Aika monta työvaihetta tosin, mutta meilläpä olikin koko päivä/ilta aikaa. Saatanpa tehdä toistekin, varsinkin kantarelli/suppilovahvero aikaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti