lauantai 5. marraskuuta 2016

Kurpitsakeitto lehtikaali-sesamsiemen-sekoituksella


Syksy ja kurpitsakeitto, kuten tavallista. Tällä kertaa juju on keiton lisukkeessa, nimittäin lehtikaali-valkosipuli-sesamsiemen - strösseli (sirote?). Tämä syksy on mennyt (työ)matkaillessa ja ruoanlaitto on jäänyt minimiin. Kävin mm New Yorkissa ja ehkä sieltä tuli idea tähän. NYCissä kun lehtikaalia oli kaikkialla. 

Tee keitto oman suosikkireseptisi mukaan. Minä paahdoin myskikurpitsan lohkoja uunissa kunnes pehmenivät. Kuullotin sitten kattilassa salottisipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Lisäsin kurpitsamössön, kasvislientä, kookosmaitoa, suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää. Keittelin hiljalleen ja lopuksi soseutin sauvasekoittimella.


Samaan aikaan paahdoin muutaman ruokalusikallisen sesamin siemeniä kuivalla paistinpannulla kunnes kevyesti ruskistuneet ja siirsin sitten lautaselle odottamaan. Kuullotin valkosipulia oliiviöljyssä ja lisäsin silpottua lehtikaalia pannulle. Annoin kypsyä hetken kannen alla. Ja sen jälkeen ilman kantta että rapeutuivat. Lisäsin kurpitsan siemeniä ja ne paahdetut sesamin siemenet.


Erinomainen lisuke keitolle, mukava suutuntuma ja puruvastus. Suosittelen!


 Tässä vielä lähikuva:


EDIT: Loppusoppa syötiin alkuruokana seuraavana päivänä. Lisäsin silloin tuohon strösseliin vielä chilihiutaleita, hyvä lisäys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti