Kuvassa myös ne tuliset chlit joita oli edellisen postauksen rendag-curryssä |
Kolmos3n seinämaalaus Kallion katunäkymästä |
- 8 kuivattua siitakesientä, liota lämpimässä vedessä 20 minuuttia
- kasvisöljyä sekä paistamiseen että friteeraamiseen
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 1-2 tl kiinalaista viisi maustetta - mausteseosta
- pak choi tai vastaavaa aasialaisia vihreää kasvista (kiinankaali käy), 100-150 gr, raastettuna
- iso porkkana raastettuna
- bambun versoja pilkottuna, käytin vajaa puoli purkillista
- 2 rkl osterikastiketta
- 2 tl soijakastiketta
- 1/2 tl seesamiöljyä
- 125 gr nyhtökauraa
- 4 rkl pilkottua kevätsipulia
- kevätkääryletaikinalevyjä
Osa kuvan tarvikkeista rendang-currya varten, osa kevätkääryleihin |
Kuumenna öljyä paistinpannulla. Lisää inkivääri ja valosipuli, kuullota hetki. Sekoita joukkoon viisi maustetta ja muutaman hetken päästä lisää kaali, bambu, porkkana, sienet ja pari rkl sienten liotusvettä. Sekoittele muutama minuutti jotta kasvikset kypsyvät (ei liikaa!). Lisää vielä osteri- ja soijakastike sekä seesamiöljy. Anna jäähtyä.
Sekoita nyhtökaura, kevätsipulit ja kasvisseos. Ota esiin kevätrullalevyt. Tee aina yksi rulla kerrallaan ja pidä muut levyt odottamassa kostean keittiöpyyhkeen alla. Taittaminen ei onnistu jos pääsevät kuivahtamaan.
Alla kuvasarja kääryleiden täyttämisestä. Laita täytettä 'pötkylä' hieman puolivälin alapuolelle. Ota vettä kulhoon, vedellä rullat saa hyvin suljettua.
Käännä alakulma täytteen päälle.
Rullaa muutaman kerran. Taita ensin toinen ja sitten toinen reuna rullan päälle, kiinnitä vedellä.
Oikeaa fusion kitchen tämä ruoka - aasialainen konsepti ja mausteet, suomalainen nyhtökaura proteiinina. Hyvin sopivat yhteen, tehkää ihmeessä. Käy sekä sormiruokana vaikka alkupalana että ihan ateriasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti