torstai 23. maaliskuuta 2017

Poroton käristys - pekonilla

Olemme Rukalla joka on poronhoitoalueella. Poronkäristys on siis varsin relevantti ruoka. Paikallisessa pikkuruisessa K-kaupassa oli nyhtökauraa ja niin päädyimmekin tekemään porotonta käristystä poronkäristyksen sijaan.


Tämä on ollut yksi nyhtökauran suosikkireseptejä. Olemme kuulleet/lukeneet siitä sekä positiviisia kommentteja että vähemmän kehuvia. Koska emme ole vegaaneja emmekä edes vegetaristeja, päädyimme 'parantelemaan' reseptiä vasikanfondilla ja oluella sekä päälle ripotellulla pekonilla.


Kuullotin pilkottua sipulia öljyssä. Lisäsin nude nyhtökauran ja 1-2 rkl vasikanfondia. Maustoin mustapippurilla. Sen jälkeen joukkoon kunnon loraus olutta (Koffin kolmosta) ja annoin kiehua hiljalleen kunnes neste haihtunut. Lisäsin kiehuvaa vettä kunnes sakeus sopiva. Samaan aikaan pekoni rapeutui uunissa ja Timotej teki perunamuusin.


Tarjolla toki myös puolukkaa ja suolakurkkua. Hyvää oli, mutta tämä ei maistu poronkäristykseltä - jos sitä odottaa niin pettyy. Kylläkin hyvää, ravitsevaa ruokaa jota mielelläni syön toistekin.


Muutaman päivän kun oli tehnyt ruokaa yhdeksälle, niin nyt tuntui hassulta kattaa vain meille kahdelle. Asia korjaantuu toki jo tänään kun Timotej lähtee etelään ja seuraava seurue tulee seurakseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti