keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Turskan selkää ja paahdettua kukkakaalia

Lauantain menyy viidelle, teemana ruotsalainen illallinen:


Tuo torskrygg, turskan selkä on melko uskomaton kalanpala. Näyttää valkoiselta naudan sisäfileeltä, eikö vain, ainakin näin kun on pannulla ruskistumassa:


Tässä vaiheessa pinnassa suolaa ja mustapippuri. Ruskistamisen jälkeen uuniin 175 asteeseen kunnes sisälämpötila oli 50 astetta.

Lisukkeena uunissa paahdettua perunaa ja kukkakaalia, salaattia jossa sokeriherneitä ja jääsalaattia sekä piparjuurimajoneesia.

Kuori ja pilko peruna per ruokalija. Palat noin 2-3 cm kanttiinsa. Sekoita perunoihin 2 rkl öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Pienennä kukkakaali 'nupuiksi', lisää näihinkin öljyä, suolaa ja mustapippuria.

Suikaloi sokeriherneet ja jäävuorisalaatti. Sekoita ja lisää joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Raasta piparjuurta, mulla noin 5 rkl. Silppua puolikas ruohosipulipuska. Sekoita piparjuuri ja ruohosipuli majoneesiin (reilu desi).

Laita tyhjä uunipelti uuniin ja kuumenna 225 asteeseen. Lisää perunanlohkot ja paahda vartin verran. Lisää kukkakaali ja jatka paahtamista toiset 10 minuuttia. Vähennä lämpöä ja laita kala uuniin tässä kohtaa. Minulla kiertoilma päällä, kasvikset alatasolla ja kalavuoka ylempänä.

Laita kala tarjolle kasvisten ja kastikkeen kera. Loistava makuyhdistelmä tuo kala, kukkakaali ja piparjuuri, kaikki tykkäsivät.


1 kommentti:

  1. Todellakin tykkäsivät! Tätä on muisteltu pitkin viikkoa, kun nälkä on kurninut vatsassa :-) Kiitos vielä kerran.

    VastaaPoista