keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Uuniperunat ja täytteet - ruokaa isollekin jengille

Hassua, olen sataprosenttisen varma että uuniperunat ovat esiintyneet Villa Sandissa, mutta en löydä sitä postausta. Joten, anteeksi jos toistan itseäni!

Tämä on helppo, maukas ja kaikinpuolin hyvä ateria isolle joukolle. Tällä kertaa uunissa oli 28 perunaa! Täytteitä oli viisi: tonnikala, lämminsavulohi, kasvis, poro ja pekoni.

Etualalla poro ja tonnikala, takana kasvis ja lohi
Täytteet lyhyesti (kaikissa myös mustapippuria ja osassa suolaa):
1) tonnikalaa, majoneesia ja kaprista
2) savustettua poroa, ranskankermaa ja rosepippuria
3) lämminsavulohta, kermaviiliä, tilliä ja sitruunanmehua
4) herkkusieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja, punasipulia, tuoretta basilikaa ja ranskankermaa

Nämä neljä tehtiin sekoittamalla aineet keskenään.

5) lautasella ranskankermaa, rapeaksi paistettua pekonia palasina ja kevätsipulia.

Pekoni etualalla
Perunat Timotej pesi huolellisesti. Pistin haarukalla ne täyteen reikiä ja 'päällystin' oliiviöljyllä ja suolalla. Uunissa olivat (kiertoilmauuni, kaksi peltiä) liki kaksi tuntia noin 170 asteessa. Ei alumiinifoliota. Näin kuorista tulee varsin syömäkelpoisia (yhdeksästä ruokailijasta näin vain yhden jättävän kuoret lautaselleen).

Seitsemän yhdeksästä lautasesta näkyy kuvassa
Lisäksi vielä perusmuotoista vihreää salaattia.

Helppotekoinen illallinen isolle(kin) porukalle. Joukon tanskalaisvahvistukselle uusi konsepti ja vielä enemmän hän hämmästyi kun kuuli että koulussakin muut olivat tätä syöneet, 'varm mat i skolan?!?'



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti