torstai 22. kesäkuuta 2017

Kalkkunaa ja perunaa grillissä, sekä harissakastiketta


Glorian Ruoka & Viini -lehden resepti. Tähän käytetttin ne vihoviimeiset perunat jotka keitettiin siian seuraksi ja joista osa päätyi munakkaaseen.

Tässä ne laitettin alumiinifolioon mausteiden kera ja kuumennettin grillissä kalkkunan lehtipihvien pariksi. 

Tee vihreä harissakastike, ainekset: 
  • kaksi vihreää jalopenoa
  • 5 dl babypinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 limetin mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
Poista jalopenoista siemenet ja pilko jalopenot sauvasekoittimen kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Tältä kuulosti alkuperäinen ohje, minä sovelsin määriä, käytin mm vain yhden jalopenon. 




Tämä yhden jalopenon vihreä harissa oli todella hyvää, raikasta mutta ei liian tulista.

Perunat laitettiin alumiinifolioon maustevoin kanssa. Voi: sekoita 50 grammaa pehmeää voita, 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna ja 1 tl juustokuminaa. Notkista kuumalla vedellä jos tarpeen. Lusikoi voi perunoiden päälle, sulje nyytit ja grillaa keskilämmöllä 10-15 minuuttia.



Nuiji kalkkunaleikkeet ohuiksi, sivele öljyllä ja grillaa pari minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti