maanantai 26. kesäkuuta 2017

Kesäkurpitsasalaatti uunissa paahdettujen tomaattien kanssa


Kesä on vasta alussa ja silti uskallan sanoa että tässä on yksi tämän kesän suosikeista. Kesäkurpitsa'pasta' tai -salaatti. Maukasta ja superhelppo tehdä. Resepti löytyi Proud Italian Cook -blogista, linkki reseptiin


Laita uuninkestävään vuokaan kirsikkatomaatteja, oliiviöljyä, valkosipulin siivuja, suolaa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes tomaatit pehmenevät ja halkeilevat.

Sillä aikaa ota perunankuorimisveitsellä siivuja kesäkurpitsasta. Jätä pehmeä keskus käyttämättä, käytä se johonkin muuhun ruokaan.


Laita kesäkurpitsanauhat tarjoilukulhoon ja kaada päälle uunista tulleet kuumat tomaatit nesteineen. Sekoita. Lisää pallo mozzarellaa palasina (tai burrattaa jos sitä jostain löydät), tuoretta basilikaa ja raastettua parmesaania.

'En riktig höjdare' sanoi Timotej, joten tehkää ihmeessä. Sopii sellaisenaan lounaaksi (niin kuin meillä) tai grilliaterian lisukkeeksi.

 


En tiedä misksi tätä kutsuisi, mutta Timotejn mukaan kyseessä on salaatti. Menköön siis sillä tunnisteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti