lauantai 17. kesäkuuta 2017

Uunimunakas




Teittehän siikaa? Keitittehän liikaa perunoita? Siinä tapauksessa tehkää niin kuin mekin, uunimunakas seuraavana aamuna. Tätä toki voi kutsua myös tortillaksi eli espanjalaiseksi munakkaaksi, frittataksi (italialainen versio) tai taikinattomattomaksi quicheksi (ranska). Mutta päädyin ihan suomalaiseen sanaan.


Uuninkestävä pannu, jonka pinnan öljysin oliiviöljyllä. Pohjalle siivutettuja kylmiä uusia perunoita, uuden sipulin renkaita, kinkkukuutioita.

Sekoitin kulhossa neljä kananmunaa, joukkoon, suolaa, mustapippuria ja raastettua parmesaania. Kaadin kanamunasekoituksen pannuun. Pinnalle lisää parmesaania sekä mausteita, paprikaa ja kuivattuja yrttejä.

Paistoin 200 asteisessa uunissa kunnes muna hyytynyt.

Perunaa jäi vielä tämänkin jälkeen, niistäkin syntyi hyvää. Siitä lisää joku toinen päivä, stay tuned.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti