Mausta kanafileet (yksi per syöjä) suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Ruskista kevyesti. Kääri kanafileet ilmakuivattuun kinkkuun (Parma, Serrano tai vastaava). Minä laitan normaalisti kaksi kinkkusiivua filettä kohden.
Laita fileet uunivuokaan. Tee kastike: Sekoita 1-2 valkosipulin kynttä murskattuna, 1 rkl kanafondia, 2 rkl balsamicoviinietikkaa, 2 dl kermaa. Kaada kastike fileiden päälle. Vuoka 200 C asteiseen uuniin n vartiksi. Kanan kypsyessä uunissa tee lisuke.
Tästä alkaa lisukkeen teko |
Nosta kana uunista, nauti hyvästä (valkosipulin) tuoksusta keittiössäsi ja tarjoile perunoilla tai ilman.
Yksinkertaisesti hyvää, vuodesta toiseen. Tällä kertaa oli ehkä vähän liian suolaista meidän (suolattomaan) makutottumukseemme, pitänee muistaa ensi kerralla olla tarkkana fondien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti