sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kanaa ja ilmakuivattua kinkkua

Vuosia sitten tätä tehtiin eka kerran. Sen jälkeen perhe on nauttinut sitä useasti ja monet ystävätkin. Resepti on jaettu useampaan kertaan, mutta vielä kerran siis täällä. Kanaa ilmakuivatussa kinkussa hyvien makujen kanssa. Meillä se on useimmin tarjoiltu pinaatti-sipuli-suppis sekoituksen kanssa, niin tälläkin kertaa. Silloin kun vielä oli nuorempaa sukupolvea mukana illallisella oli lautasella myös keitettyä perunaa.

Mausta kanafileet (yksi per syöjä) suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Ruskista kevyesti. Kääri kanafileet ilmakuivattuun kinkkuun (Parma, Serrano tai vastaava). Minä laitan normaalisti kaksi kinkkusiivua filettä kohden.

Laita fileet uunivuokaan. Tee kastike: Sekoita 1-2 valkosipulin kynttä murskattuna, 1 rkl kanafondia, 2 rkl balsamicoviinietikkaa, 2 dl kermaa. Kaada kastike fileiden päälle. Vuoka 200 C asteiseen uuniin n vartiksi. Kanan kypsyessä uunissa tee lisuke.

Tästä alkaa lisukkeen teko
Kuullota pilkottu sipuli, lisää suppilovahverot, mausta pippurilla ja pienellä tilkalla kasvisfondia. Lisää pinaatit ja kuumenna. Lisää tilkka vettä ja anna muhia hetken.

Nosta kana uunista, nauti hyvästä (valkosipulin) tuoksusta keittiössäsi ja tarjoile perunoilla tai ilman.


Yksinkertaisesti hyvää, vuodesta toiseen. Tällä kertaa oli ehkä vähän liian suolaista meidän (suolattomaan) makutottumukseemme,  pitänee muistaa ensi kerralla olla tarkkana fondien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti