perjantai 22. lokakuuta 2010

Sesonkiruokaa - linssiaika alkoi nyt

Viime syksynä/talvena löysimme linssit. Teimme mm linsseillä täytettyjä paprikoita, linssejä ja kanaa, linssicurryä jne. Nyt kun sää vie ajatukset syksyyn, niin linssit löytyivät taas lämmittämään mielialaamme. Ja varmasti tulevat näkymään blogissamme.

Maukasta ruokaa, hyvä proteiinilähde, helppo valmistaa  - täydellinen raaka-aine?

Tänään oli vuorossa operaatio jääkaapin tyhjennys. Sieltä nimittäin löytyi paprikoita joille oli ajateltu joku muu käyttötarkoitus joka jäi toteutumatta. Tänään sitten vuorossa keräilyerät ja varsin maukas olikin lopputulos.




On makuasia käyttääkö paprikat sellaisenaan vaiko esikeittää jotta olisivat hieman pehmeämpiä. Tällä kertaa laitoin paprikan puolikkaat siivilään ja annoin höyrystyä linssikattilassa muutaman minuutin.

Täytteessä tällä kertaa:
  • punaisia linssejä, keittoaika 20 min
  • 1 sipuli, pilkottuna ja kuullotettuna
  • valkosipulin kynsi murskattuna
  • kuivattuja suppilovahveroita kourallinen murskattuna
  • palanen italialaista salamia pieninä kuutioina
  • tuorejuustoa (Viola, maku Afrikan paprika)
  • suolaa ja pippuria
  • niin ja myös Oltermannin jämät pieninä palasina
  • ja päälle juustoraastetta


Mikään maku ei dominoinut, kokonaisuus oli vallan maukas. Salamin savunmaku sopi tosi hyvin linssien jauhoisuuteen, vaikka salamia oli varsin vähän.


Tämä tarjoiltiin Italialaisen punaviinin kera. Elämästä nauttiminen on varsin helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti