sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Lisää linssejä, nyt kanan ja zucchinin kanssa

Täydensimme eilen linssivalikoimaamme, ostimme punaisia, vihreitä ja beluga (=mustia) sellaisia.


Illalliseksi oli siis tarjolla - aivan oikein - linssejä. Viime vuonna löytyi resepti jostain ruotsalaisesta ruoka/naisten lehdestä, jota olemme soveltaneet.

Ainekset meille kahdelle:
  • yksi kesäkurpitsa
  • kaksi kanan rintafilettä
  • belugalinssejä (ois yhtä hyvin voinut olla vihreitäkin) 100 gr
  • pari valkosipulin kynttä
  • puolikas sitruuna
  • garam masalaa
  • turkkilaista jugurttia
  • minttuhyytelöä
  • tuoretta korianteria
Kananfileet pienemmiksi palasiksi (pienensin vielä kuvan ottamisen jälkeen) ja oliiviöljyä sekä garam masalaa (ehkä ½-1tl) pintaan. Kesäkurpitsa juustohöylällä suikaleiksi ja ne marinoituvat oliiviöljyssä ja murskatussa valkosipulissa. Linssit keitettiin paketin ohjeiden mukaan, 20 min.

Molemmat marinoituivat puolisen tuntia huoneenlämmössä
Kun linssien keittoaikaa jäljellä vajaat puolet, paistoimme kanat ja kesäkurpitsat omilla paistinpannuillaan. Lopuksi kumpikin keräsi annoksen lautaselleen. Alimmaksi linssejä, päälle kanaa, kesäkurpitsaa, sitruunasta mehua, korianteria ja kastiketta.


Garam masala, minttu, linssit, korianteri toivat Timotejlle mieleen lähi-idän ja siihen suuntaan tuo makumaailma kyllä vie. Yhtä hyvää kuin mitä muistimme viime vuodesta. Kesällä pitää tehdä uudelleen, niin että zucchinit ja kanat grillin kautta lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti