keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Projektina tutustuminen Helsingin ruokaravintoloihin

Enää ei joka viikonloppu ajeta Villa Sandiiin ja niin on aikaa tutustua paremmin kotikaupungin ravintoloihin. Osittain sitä jo aloitimme viime keväänä, mutta nyt on tarkoitus aktiivisesti hakea uusia kokemuksia. Tietokoneelta löytyy excel tiedosto nimeltä fredagsrestauranger. Ajatuksena että syksyn/talven mittaan saisimme ainakin pari uutta kokemusta kuukaudessa. Toki muutkin viikonpäivät mahdollisia, mutta työhypoteesina että nimenomaan perjantaisin kävisimme syömässä ulkona ja lauantaina kokkaamme itse.

Kuten sanottua, varaslähtö tuli tehtyä jo keväällä, silloin lähinnä kiersimme uuden asuntomme lähellä olevia ravintoloita. Nyt olemme tuon excel tiedoston perusteella laajentaneet reviiriä. Kokemukset ovat pääsääntöisesti erinomaisia. Muutamia mainitakseni: La Table, Juuri, Karl Johan, Umeshu, Aito, Ateljee Finne, Salutorget, Nuevo, El Greco, Raku Ya, Elite. Ravintola Aito Museokadulla on edelleen suosikkimme, ruoka, palvelu, viinit hyvässä tasapainossa; ja jälkiruokajuustot ansaitsevat erikoismaininnan.

Eilen illalla kävimme ystävän vinkin pohjalta pohjois-Espalla Copas Y Tapas paikassa syömässä tapaksia ja niiden seuraksi lasilliset punaviiniä. Mikä viehättävä paikka ja tarjoilijat! Harvoin Suomessa on ruokapaikkaa jossa ei ole edes ruokalistaa, kysymys kuuluu vain montako tapasta saisi olla. Jokaisesta annoksesta ja juustosta, kuten myös viineistä oli tarina kerrottavana ja alkuperä tiedossa. Käynnistä jäi hyvä maku suuhun, myös kirjaimellisesti. 

Nyt lauantaina vuorossa Farang ja heidän maistelumenyynsä. Maja on ollut siellä pari kertaa lounaalla ja lupaavalta vaikuttaa. Senkin jälkeen on listalla vielä moooonta paikkaa, tästä syksystä on tulossa hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti