perjantai 1. lokakuuta 2010

Reuben Sandwich - aito klassikko

Toinen Amerikan vuosien klassikko on Reuben Sandwich (aiemmin bloggasin seven layer dipistä, joka sekin on meille tuttu 80-luvun Chicagosta), jota tosin tuli harvemmin tehtyä kotona. Nyt Timotejn toive täksi illaksi oli "varma smörgåsar" ja kielelleni nousi välittömästi hapankaalin maku. Mistä lie aivojen perukoilta ilmestynyt, mutta iltapala oli sillä selvä - Reuben.


Ja tietenkin tarjoiltuna kolmioina ja suolakurkun kera
Reuben on lämmin kerrosvoileipä jossa on corned beef leikelettä (kait lähinnä naudan suolalihaa Suomeksi), joskus myös näkyi olleen pastramia. Me otettiin leikkelehyllystä naudan paistia. Sen lisäksi hapankaalia, emmental juustoa ja Thousand Island tyyppistä kastiketta.

Näin mínä tein neljä pienenköä Reubenia.
  • kahdeksan viipaletta ruisleipää, voitele voilla toiselta puolelta
  • thousand island kastiketta (sekoitin ranskan kermaan majoneesia ja chilikastiketta (sitä ketsupin tapaista)), ehkä n 1 rkl per leipä
  • naudan paisti-leikkelettä 12 siivua
  • emmental juustoa 8 siivua
  • hapankaalia, oliskohan ollut 2-3 rkl leipää kohden
Lämmitä hapankaali mielellään, joko mikrossa tai kattilassa, ennen kuin kokoat leivät, niin saat helpommin täydellisen Reubenin.
Kokoa leivät: sivele ei-voidellulle puolelle kastiketta, nosta päälle paistisiivut, hapankaali, juuston siivut.

Kantta vaille valmiina paistinpannulle
Nosta toinen leipäviipale kanneksi, kastiketta sisäpinnalle ja voi ulospäin. Paista leivät keskilämmöllä, kunnes juusto sulanut ja leipä lämmennyt. Leivästä tulee prosessin aikana mukavan rapea.


Reuben nimen alkuperää en tiedä, Wikipediakin on siitä epävarma. Leipä saattaa olla kotoisin Nebraskasta tai New Yorkista. Vaan eipä haittaa, hyvältä maistuu - myös Villa Sandissa kauniina syysiltana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti