sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Grillattua kanaa ja basilika-aioli-kastiketta

Eilinen aurinkoinen päivä meni pihatöissä, Timotej moottorisahan kanssa ja Maja haravan/harjan kera. Siihen tunnelmaan sopi grillin esiinkaivaminen ja käyttöönotto. Työn touhussa kun oltiin piti ruoka saada nopeasti ja niinpä grillasin kananfileet jotka tarjoilin salaatin päällä. Syömisen ja bloggaamisen arvoisen tästä teki kastike, basilika-aioli tyyppinen sekoitus.

Vaatimattoman ulkonäön taakse kätkeytyy loistava makujen harmonia

Kastikkeen voi hyvin tehdä etukäteen, ja oikeastaan parasta olisikin että ainakin jonkun tunnin ehtii jääkapissa vetäytyä. Tarvitset: ruukun basilikaa, chiliä maun mukaan (1 mieto punainen chili meillä), 1 valkosipulinkynsi, 3 rkl majoneesia (Hellmans, tietty), purkki ranskankermaa ja ripaus suolaa.

Pilko basilikaa vähän pienemmiksi paloiksi (voit hyvin käyttää varretkin), kuten myös valkosipulinkynsi ja putsattu chili. Laita kaikki monitoimikoneeseen tms ja mixaa. Lisää majoneesi, ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kastikkeen takia kana ei pahemmin maustamista kaipaa. Sivelin pintaan öljyä, suolaa ja pippuria ja grillasin kypsäksi. Hetkeksi folioon ja sitten siivuiksi salaatin päälle. Ja vielä parmesaania makua antamaan.


Kastiketta jäi tosi paljon, mutta ajattelin sen maustavan huomisen pastasalaatin. Viimeisenä vapaapäivänä pitää tyhjentää jääkaappi ja pastasalaattiin voi 'piilottaa' melkein mitä tahansa. Ja hyvältä maistuu varmasti kun tällä soosilla kuorruttaa. Tämäkin kastikeresepti on alunperin jostain ruotsalaisesta ruokalehdestä, en voi kunniaa ottaa makujen harmoniasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti