keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Karitsan ulkofile rullalla

Tämäkin resepti on aluperin Allt om Mat lehdestä, 5-10 vuotta sitten. Reseptileikkeitä meillä riittää, mutta vuosilukuja niissä ei näy, eikä sitä mistä lehdestä aikoinaan leikattu. Karitsan fileetä on rullattu tällä ohjeella moneen kertaan ja aina on maistunut yhtä hyvältä. Marinoin fileet punaviinissä ja valkosipulissa muutaman tunnin, mutta se ei oikeastaan ole tarpeellista, makua tulee mukaan tarpeeksi ilmankin.

Ainekset neljälle:
  • karitsan ulkofileetä, yksi per nuppi
  • serrano tai parmakinkkua, 4 siivua
  • tuoreita yrttejä, esim basilikaa, rosmariinia ja oreganoa, ehkä desin verran yhteensä silputtuna
  • 1-2 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • raastettua parmesaania, oliskohan ollut ½ dl

Sekoita yrtit, valkosipuli ja parmesaani keskenään. 'Avaa' fileet levyksi ja painele tasaisiksi. Laita päälle kinkkusiivu ja mausteseosta. Kierrä rullalle ja kiinnitä narulla tai hammastikulla.

Pahoitteluni epätarkasta kuvasta, mutta idea selvinnee näinkin

Silikoninauhat hyviä tähän tarkoitukseen, kestävät paistinpannun, uunin ja tiskikoneen
Ruskista rullat voi-öljy-sekoituksessa ja kypsennä sen jälkeen uunissa kunnes sopiva kypsyysaste. Ohje sanoi 8-10 minuuttia 200 asteessa. Meillä uuni vaihteeksi temppuili ja kypsennys vähän tökki.

Anna vetäytyä hetken foliossa ennen kuin leikkaat siivuksi. Tarjoiltiin täyteläisen risoton ja keitettyjen sokeriherneiden kera. Niin, ja punaviinikastiketta oli myös, vaikka näköjään kuvasta on jäänyt uupumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti