torstai 21. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen alkoi katkaravuilla

Pääsiäisen väri on yleensä keltainen, mutta meilläpä punainen. Punaisia tulppaaneja vaasissa ja Timotejlla näkyy olevan punainen villapaita. Ruoanlaittokin kovin punavoittoista:


Kahdelle hengelle iltapalaksi kevyitä paprikan puolikkaita:
  • 2 paprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 miedohko chili
  • kasa katkarapuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet ja muut 'roskat'. Pilko valkosipulinkynnet ja chili (poista ensin siemet, ovat sen verran rumia...), sekoita silput katkarapuihin. Laita paprikapuolikkaat uunipellille ja lusikoi katkarapusekoitus niihin. Lisää oliiviöljy, käytin n 3 rkl neljään puolikkaaseen. Kypsennä 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nauti hyvä leivän kera jotta saat kaiken maukkaan öljyn parempiin suihin.


Korkea lämpötila ja lyhyt kypsennysaika toimi hyvin, paprika pehmeni hyvin, mutta katkaravut eivät sitkistyneet (vaikka sitä hieman epäilin etukäteen). Maukas aloitus todelliselle superruokaviikonlopulle (tarkoittaa että neljä päivä omaa kokkousta toimivassa keittiössä pitkän tauon jälkeen:)).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti