lauantai 23. huhtikuuta 2011

Mehukasta ja maistuvaa karitsan paahtopaistia uunissa

Vieraiden kanssa seurustelu ruoanlaiton yhteydessä jätti valokuvaamisen vähälle, mutta tehkääpä tätä vähistä kuvista huolimatta. Todella hyvää oli meidän ja vieraiden mielestä. Helppoakin.

Ainoa kuva näyttää paahtopaistit uuniin menossa

1 karitsan paahtopaisti syöjää kohden. Marinoin ne öljy-balsamico-soija-valkosipuli sekoituksessa muutaman tunnin. Sen lisäksi tarvitset: 1 purkki (Mutti) tomaattimurskaa, pestokastiketta, suolaa ja pippuria.

Ruskista paistit kuumalla paistinpannulla, suolaa ja pippuria joko ennen tai jälkeen paistamisen oman mielesi mukaan (minä maustan ennen). Tyhjennä tomaattimurska uunivuokaan. Laita paistit murskan päälle ja sivele pestolla, kts kuva. Sitten uuniin, n 15 minuuttia 200 asteessa.

Anna paistien vetäytyä foliossa ainakin 5 minuttia ja tomaattimurska voi odotella uunin jälkilämmössä sillä aikaa. Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoile tomaattimurskasta muodostuneen kastikkeen kanssa (mikä on tosi maukasta kun sekä lihanestettä että pestoa on sekoittunut siihen ja Mutti on hyvä pohja), ja esim kermaperunoiden tai vain salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti