lauantai 9. huhtikuuta 2011

Tomaattikookoskeittoa maanpaossa

Vieläkin riittää lunta ja jäätä Villa Sandissa. Timotej auttaa kevättä ja hajoittaa lumikasoja, jos vaikka pääsiäisenä voisi jo nauttia ulkoelämästä ja aloittaa pihan siivoamisen. Tänään siivous keskittyi sisätiloihin, mukaan lukien kaappien sisätilat. Kyllä nyt kelpaa.

Siivouspäivän lounaaksi valikoitui tomaattikookoskeitto, ainekset yksinkertaisia ja löytyy kutakuinkin joka keittiöstä ja ruoanlaittotaitoakaan ei pahemmin tarvita.



Kahdelle: Kuullota sipulisilppua öljyssä. Lisää ½tl currya, 1 tl murskattuja korianterin siemeniä, ½ tl jeeraa (juustokuminaa), kuullota hetki vielä. Lisää kattilaan tölkki Mutti tomaattimurskaa (toki muutkin murskat käy, mutta me olemme ihastuneet Muttin makuun), 1 rkl kasvisfonditiivistettä, 1 dl vettä ja hieman sokeria. Anna kiehua 15 minuuttia, lisää pieni tölkki kookosmaitoa (tietysti Santa Marian) ja keitä vielä n 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa, mustapippuria tarpeen mukaan. Paahda kuivalla pannulla auringonkukansiemeniä kunnes ruskistuvat kevyesti ja tarjoile sopan kanssa.


Seuraksi paahdoimme siivut täysruisleipää. Ja tämä annos toi tarpeeksi energiaa talon siivoamiseen. Sen jälkeen ehdittiin vielä nähdä toinen puoliaika Cocks-HC West ensimmäisestä käsipallofinaalista ja West voitti! Launantai parhaimillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti