maanantai 18. heinäkuuta 2011

Grilliruoan lisukkeita, marinoitua mozzarellaa ja kasvisnyytti

Jotenkin pitäisi saada vaihtelua grilliruokaan, oli se sitten kalaa tai lihaa. Lisukkeilla maku muuttuu kummasti ja toki kastikkeet ja marinadit ajavat saman asian. Marinaadista toiste lisää, tänään vuorossa pari lisuketta, toinen upouusi meille ja toinen vanha tuttu.

Jamie Oliverin keittokirjasta alunperin, jo muutamassa suomalaisessakin ruokablogissa esiintynyt ranskankermasssa marinoitu mozzarella. Joo, kuulostaa aivan kummalta yhdistelmältä. Niin ihmeelliseltä että pakkohan sitä oli kokeilla. Eikä jää viimeiseksi kerraksi!

Nuorin ruokailija totesi  'sehän on kuin kukka!'
Siivuta mozzarella, yllä olevalla lautasella on kolme 'palleroa'. Päälle lusikoidaan ranskankermaa, käytin n yhden pikkupurkin. Lisäksi sitruunan mehua, chilisilppua, mustapippuria ja vähän oliiviöljyä. Siinä se. Tämä voi hyvin odottaa jääkapissa kunnes grillistä tulee sille seuraa. Ainakin possun sisäfileen ja bataatin kanssa sopi erinomaisesti.

Usein grillaamme joko lisukkeeksi tai sitten pelkästään kasviksia. Tänään näytti tältä:

Paketti kiinni ja grilliin
Punajuurta, bataattia, punasipulia. Oliiviöljyä, hunajaa, suolaa, pippuria, oreganoa. Nyytti grillissä n vartin verran. Nautittiin lampaan ulkofileen ja tzatsikin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti