lauantai 9. heinäkuuta 2011

Ihania ahvenia grillissä

Inspiraatio ja energiataso oli kovin alhaalla kaupassa käydessä ja oli vaikea saada mitään kertymään koriin. Illalliseksi lopulta valikoitui ahvenfileitä ja kukkakaalia. Kaupassa ajattelin että paistan ahvenet, kotiin tullessa oli suunnitelma muuttunut foliopakettiin grillissä. Kun ruoanlaiton aika tuli, niin eipä ollutkaan alumiiinifoliota. Onneksi inspis oli jo normaalitasossa ja ruokaa saatiin joka tapauksessa. Tosin ilman respetiä tai vinkkejä muilta. Joten ihanat ahvenet a´la Maja.

'Housutetut'´ja maustetut ahvenfileet valmiina
'Housuta' ahvenfileet, eli poista ruodot tekemällä pieni V-viilto. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Lisäksi kirsikkatomaatteja, basilikaa, sipulinvarsia, kukkakaalia ja pestoa. Esikeitin kukkakaalia  pari-kolme minuuttia. Käytin valmista pestoa johon lisäsin tuoretta basilikaa, sitruunanmehua ja oliiviöljyä. Kun sitä alumiiinifoliota ei ollut, kokosin aterian aluminiifolioisen grillialustan päälle (taisi olla kerta kun sellaista käytin, mutta jostain syystä kaapista löytyi moinen, erionmainen, vekotin).


Öljysin grillialustan, päälle ahvenfileet, sipulit, tomaatit, kukkakaali, tuoretta basilikaa ja pestoa. Grillin kuumensin kahdella polttimolla täydellä teholla ja kansi päällä. Vuoka grilliin, lämpö minimiin ja kansi päälle. Valmista tuli alle viiden minuutin ja maistui aivan älyttömän hyvältä, vaikka itse sanonkin. Ehkä on vain hyvä ettei inspistä aina ole ja menee improvisaation puolelle.Tätä tehdään toistekin!


Se on sitten loma. Tai työleiri. Päivä on mennyt pihatöissä ja multaa sekä hiekkaa löytyy niin varpaiden välistä kuin kynsien alta. Mutta kyllä tuo kevyt kesälukeminenkin vielä pääsee vauhtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti