sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mansikkasadon lopetus - mansikkaa ja vuohenjuustoa

Villa Sandin vähäiset merkinnät viime aikoina johtuvat kuuden päivän Suomen kiertueesta: Villa Sandi-Savonlinna-Koli-Mäntyharju-Turku-Rauma-Villa Sandi. Kiitos kaikille matkan varrella vieraanvaraisuudesta! Jokunen reseptikin tänne päätyy kunhan kaikki kuvat koneella.

Ennen kiertoajelua (1744 km) nautittiin eräänä iltana savustettua lohta ja vuoden ensimmäinen kantarellikastike. Alkupalaksi monen heinäkuun suosikki, mansikka-vuohenjuusto leipäset.


Nyt kun mansikkasato lähenee loppuaan, niin piilotapa loput vuohenjuuston alle ja kuorruta uunissa. Herkullinen alkupala jossa vain kolme raaka-ainetta ja sen lisäksi tarpeen vain uuni ja veitsi. Patonkia (mielellään vähän kuivahtanutta) siivuiksi, mansikan paloja päälle ja vuohenjuustoa ylimmäksi. Uuniin kunnes juusto sopivasti sulanut.

Nauti kylmän kuohuviinin seuraksi ja varo kuumia mansikoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti