keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kylmää kurkkukeittoa kuumaa päivää viilentämään

Kylmä tomaatikeitto gazpacho on Timotejn kesäbravuuri, yhtä hyvää joka kerta, mutta välillä sitä kaipaa vaihtelua. Tämän kuuman päivän lounas oli kylmä kurkkukeitto, aika samantyylinen kuin tuo gazpacho. Hyvää oli, vaikka tällä kertaa ehkä hieman liikaa valkosipulia, taisi olla erityisen vahvan kynsi. Keitto on aika vaatimattoman näkoinen, voisi tulla kauniimpi jos mukana punaista paprikaa, meillä oli vihreää. Makuunhan se tuskin vaikuttaa. Nämä kylmät keitot myös siitä kivoja että kun aamulla tekee valmiiksi jääkaappiin, ei nälän yllättäessä tarvitse tehdä muuta kuin nostaa kulho pöytään.

Lisää tarjoillessa keittoon vielä krutonkeja, meillä ne unohtuivat...
Tarvitset:
  • 2 kurkkua
  • 1 paprika, punainen tai vihreä
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 2 tuoretta sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä (meillä vain yksi, mutta sitäkin vahvempi)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pari siivua valkoista leipää
  • 2 dl maustamatonta jugurttia (käytin turkkilaista)
  • 2 tl valkoviinietikkaa (käytin punaista balsamicoa)
  • suolaa, pippuria
  • (kasvislientä)
Kuori kurkut ja leikkaa paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Paloittele myös sipulit ja lehtiselleri. Laita kaikki tehosekoittimeen/monitoimikoneeseen (tai mikä se matberedare onkaan suomeksi!) ja aja tasaiseksi massaksi, sattumia toki saa jäädä mukaan. Lisää sitten muut aineet ja sekoita kunnes sopiva rakenne. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Lisää tarjoillessa keiton päälle voissa paistettuja leivänpalasia.

Minusta soppa oli vähän liian puuromaista, ensi kerralla saatan lisätä hieman kasvislientä. Tai sitten käytän jotain vähemmän kiinteää jugurttia tuon turkkilaisen sijaan. Mutta maukasta näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti