keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Ravunpyrstöleipäsiä ja lohta mansikkasalsalla

Meillä oli ilo saada tuore kihlapari illalliselle, mukana myös oma nuorempi sukupolvi (pitääpä mainita heidän läsnäolonsa ettei tule vääriä käsityksiä kellekään:)). Shamppanjan kera onnittelimme ja seuraksi nautimme pieniä leipäsiä joissa ravunpyrstötäyte. Pääruoaksi lohta uunissa, uusia perunoita ja mansikkasalsaa. Jälkiruokaankin eksyi mansikoita, mutta myös pensasmustikoita ja jäätelöä.


Ravut pilkoin hieman pienemmiksi paloiksi, noin puolet chilistä silpuksi ja hienonnettua tilliä aika paljon. Ehkä n puolet ranskankermapurkista ja 1-2 rkl majoneesia. Kaikki sekaisin ja makua antamaan vielä hieman sitruunanmehua, suolaa ja pippuria. Lusikoidaan leipien päälle ja nautitaan kylmän kuohuvan seuraksi.


Mansikkasalsan ohjeen olen nähnyt useammassakin ruokablogissa, mm pastanjauhantaa blogistä löytyy ohje. Katsokaapa sieltä tarkemmin, tässä ylimalkainen selostus. Pilko mansikat ja kirsikkatomaatit neljään osaa. Silppua tuoretta sipulia ja persiljaa. Sekoita ja mausta oliiviöljyllä, hunajalla, balsamicoviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua lohen kypsyessä.

Kaupungissa kun oltiin, lohi tehtiin uunissa n 25 min 200 astetta, kiertoilma ja grillivastus. Lohi maustettu suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kuten ennenkin on todettu, raikkaat ja hieman happamat lisukkeet sopivat rasvaisen lohen kanssa erinomaisesti.


Loma lähenee ja hellettä luvassa, olen ajatellut että ensi viikolla testaan kylmiä keittoja, muutakin kuin gazpachoa. Ideoita on ainakin avokado-, kurkku- ja paprikapohjaiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti