sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Hellepäivän lämmin ruoka, grillatut persikat homejuustolla

Kuuma päivä ja vielä hikisemmäksi tuli kun päivän museo-/taidenäyttelykierros tehtiin fillaroiden. Hugo Simberg ja Niemenlautta (Didrichsenin museossa), vuoden nuori taiteilija Anna Tuori (Meilahdessa), Claire Ahon muotikuvia (Nervanderinkadun taidehallissa), Hannes Heikuran valokuvia (Tennispalatsissa) ja vielä puutarha-aiheisia maalauksia ja Taneli Eskolan valokuvia (Sinebrychoffin museossa). Eiköhän siinä ollut tarpeeksi kulttuuria yhdeksi päiväksi!

Kuumassa pelkkä ajatuskin 'kunnon' ruoasta oli vastenmielinen. Kaupan kautta fillaroitiin kotiin ja siellä sattui silmiin tuoreet persikat. Niinpä pari sellaista ja salaattiainekset koriin, lisäksi vielä Peltolan Blueta.

Persikat puoliksi, kivi pois ja päälle sinihomejuustoa. N 200 asteiseen uuniin grillivastuksen alle kunnes juusto suli ja persikat näyttivät muutenkin hyviltä. Salaattipedin päälle ja päivän pääateria valmis. Hyvin sopivat maut yhteen, niinkuin suolainen ja makea tuppaavat tekemään.

Helsingin vesi on ihan hyvän makuista (ainakin turkulaisen mielestä!?!) ja tuntuu turhalta kantaa vettä kaupasta kotiin. Mutta. Varsinkin Maja haluaa juoda veden kuplivana. Ratkaisu:

 Eilisestä lähtien kuplat hoituu kotona. Sorry, Olvi, Koff ja muut, kuplaveden osto pulloissa loppui tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti