tiistai 2. elokuuta 2011

Vegepäivä - kantarellikeittoa kahdelle

Luin tämän päivän Hesarista että suomalaiset syövät 1,5 kg lihaa viikossa! Miten paljon jotkut sitä syövätkään kun meillä lihan kulutus on paaaljon pienempää.

Sunnuntaina oli taas vegepäivä, tällä kertaa lautasillemme päätyi tämän sesongin ensimmäinen kantarellikeitto. Taas kerran helppoa, nopeata ja hyvää. (Minulle ei oiken sovi reseptit jossa eksoottisia raaka-aineita tai monimutkaisia valmistustapoja.)


Kuullota pilkottuja sieniä ja sipulia voissa kunnes kaikki neste haihtunut. Meillä oli reilu litra putsattuja kantarelleja, yksi iso sipuli ja n 2 rkl voita. Lisää pari rkl vehnäjauhoja ja anna kiehua hetken. Lisää tilkka kasvisfondia ja sitten nestettä vähitellen, käytin sekä kermaa että vettä, yhteensä ehkä 5 dl. Sen jälkeen puoli pakettia Koskenlaskija sulatejuustoa mukaan, sekoittele kunnes juusto sulanut. Hieman pippuria ja tarpeen mukaan suolaa. Siinä se.


Tarjoilussa päälle lisättiin persiljasilppua ja nautittiin paahdetun ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti