sunnuntai 7. elokuuta 2011

Urho Kekkosen savumuikkusalaatti Mäntyharjulla

Ystäviltä saa hyvän seuran lisäksi hyviä reseptejä. Mäntyharjulla käydessä on tarjolla savumuikkuja, erinomaisia sellaisenaan ja myös salaatissa.
Juuri savustettuja muikkuja valmiina parempiin suihin
Salaatin nimen etymologiaa en tiedä, mutta Urho Kekkosen savumuikkusalaatiksi tätä siellä kutsutaan. Alla resepti yksinkertaisuudessaan (tuli kirjattua SMS muodossa, joten vain oleellinen mukana). Valitettavasti valmiista salaatista ei tullut kuvaa.

Kurkku, sipuli, tilliä, 2 granny smith omenaa, litra tuoreita herneitä, savumuikkuja, puoli purkkia kermaviiliä, puserrus sinappia ja sitruunaa, pippuria, suolaa. Pilko tarpeet, sekoita ja syö. Kestää ja paranee yön yli.

Tomaatti vain rekvisiittaa.... ei kuulu tämän salaatin aineksiin
Maistuu erinomaiselta. Varsinkin kun pakettiin kuului verkkojen kokeminen, kalojen savustaminen, herneiden silpominen (vai miksi sitä herneen palkojen 'avaamista' kutsutaankaan).

Tämä tarjoilu varmistaa että meistä saa jokakesäisen vieraan jatkossakin! Toinenkin hyvä resepti tarttui mukaan, maukas omenamarmeladi (nautittiin nuotiolla paistettujen lettujen kera) löytää tiensä Villa Sandiin lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti