torstai 11. elokuuta 2011

Omenasatoa odotellessa - Mäntyharjun omenamarmeladi

Tässä se toinen lupaamani Mäntyharjun resepti, omenamarmeladi joka nautittiin nuotioilla räiskäleiden ja jäätelön kera puiden varjossa. Hyvää oli! Ja olisi ollut muuassakin ympäristössä, vaikka pakko myöntää että auringon laskiessa, järven rannalla, lämpimässä illassa, nuotion loimussa, hyvien ystävien seurassa kaikki maistuu erinomaiselta!


Resepti niin kuin minä sen muistan... kokki saa mieluusti korjata kommenttilootasssa tarpeen mukaan....

1 kg omenoita, 150 gr voita, 1,5 dl tomusokeria, 0,5 dl calvadosta. Pilko omenat. Sulata voi kattilassa, lisää omenat ja anna muhia kunnes omenat pehmenevät. Lisää tomusokeri ja sekoittele hetken. Viimeksi vielä calvados ja marmeladi valmista nautittavaksi.



Nuotiolla isäntä paistoi räiskäleitä, eikä taikina ollut valmiista jauheesta....

Jätskiä odotellessa


2 kommenttia:

  1. Majan muistikuvat Normandialaisesta marmelaadista olivat oikeat. Pieni tarkennus Calvadosiin, josta on tarkoitus keitellä viinakset ylempiin atmosfääreihin ja jättää jäljelle vain se kielennielaiseva aromi. Onneksi pullosta riittää yleensä myös pienet napanterit koko henkilökunnalle suoraan lasista nautittuna.

    Maukasta elokuuta kaikille.

    T: Koreanniemen Kim Il Jong

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kim Il Jong tarkennuksesta.

    Mites se Kotipizza maistuu Koreanniemellä? Lehtitietojen mukaan kun Rabbe G on parikin pizzeriaa avannut siellä päin.... taisi olla eteläosassa niemeä.

    VastaaPoista