Oli taas niin lämmin päivä että ruoka maistui vasta illalla ja silloinkaan ei höyryävät lihapadat houkutelleet. Kylmän keiton sijasta tänään oli lämmintä salaattia. Ainekset kertyivät huolella kaappeja penkomalla: reilu viikon vanhat 'tuoreet' punajuuret jääkaapista ja samasta paikasta löytyi myös yksi punasipuli. Fetaa oli ostettu joskus jotakin varten.... Timotej oli ilmeisesti aamiaiseksi ostanut paketin pekonia pari päivää sitten ja tuoretta salaattiakin oli. Pihalta basilikaa ja illallinen alkoi olla valmis.
Pohjalla salaattia ja punasipulia siivuina. Kostutettu oliiviöljyllä ja balsamicoviinietikalla, sekä vähän mustapippuria päälle. Punajuuret keitettiin kypsiksi (toki al dente) ja lohkottiin. Pekoni paistettiin rapeaksi ja feta sivutettiin. Päälle vielä silputtua basilikaa. Maut sopivat upeasti yhteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti