sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kermaton kantarellipasta

Kantarelleja, sipulia, yrttejä, oliiviöljyä, parmesaania pastan päällä = maukas lounas.  Usein kantarellipastassa/ -kastikkeessa on kerma pääasiassa, tällä kertaa kermaton (kevyempi?) versio.

Maustoin oliiviöljyä salvialla ja rosmariinilla. Yrttejä kuullotin öljyssä muutaman minuutin, hella pois päältä ja öljy yrtteineen sai jäähtyä omia aikojaan levyllä. Siilasin yrtit pois ja käytin maustuneen öljyn keitetyn pastan joukossa.

Lisäksi tein yrttimössöä: rosmariinia, oreganoa, salviaa erittäin hienoksi. Oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja tilkkanen valkoista balsamicoa.

Pilkotut kantarellit ja sipulit paiston voissa kunnes neste haihtunut. Joukkoon suolaa ja pippuria. Pasta keitettiin ja kuumaan pastaan lisäsin maustetun öljyn. Sitten tarjoiluastiaan ja kantarelli-sipulisekoitus päälle.


Lautasella vielä lisättiin parmesaanihiutaleita ja yrttimössöä. Varsinkin tuo yrttimössö osoittautui loistavaksi ideaksi, yrtit ja kantarellit ne yhteen soppii...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti