Ruoan suunnittelu alkoi kun katselin tuota basilikapuskaa, sesongin loppu lähenee ja puska sen kun kasvaa.
Pestoa siis. Basilikan lisäksi laitoin mukaan vähän persiljaa, sitäkin on riittävästi... Yksi valkosipulin kynsi, vähän pinjansiemeniä, parmesaaniraastetta, sitruunan mehua, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä, siitähän se syntyy.
Tuo taustalla näkyvä Microplanen raastin aivan mahtava kapistus, ilman en enää pärjäisi |
Timotejn perunat, pienet sellaisenaan ja isot puolikkaina, saivat öljyä ja suolaa ympärilleen. Sitten kulhossa uuniin, 225 astetta ja n 20 minuuttia. Sen jälkeen lisäsin joukkoon ruokalusikallisen pestoa ja laitoin takaisin uuniin siksi aikaa kun paistoin kalat.
Ahvenet 'housutin' ja superkevyesti ruisjauhoa päälle, sekä tietysti suolaa.Paistettiin voissa.
Jo aikaisemmin olin pilkkonut sipulit ja putsannut kantarellit. Nekin paistettiin voissa, maustettiin suolalla ja pippurilla, eikä sitten muuta. Kerman totesin turhaksi.
Esillepano ei Michelin tähtiä tuo, mutta maku kylläkin, ainakin meidän mielestä. Oli onnistunut kokonaisuus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti