sunnuntai 28. elokuuta 2011

Sadonkorjuu jatkuu, pestopaahdetut perunat

Todellista lähiruokaa tällä kertaa, pesto oman maan basilikasta, perunat Timotejn viljelemiä, ahvenet ja kantarellit nekin paikallisia.

Ruoan suunnittelu alkoi kun katselin tuota basilikapuskaa, sesongin loppu lähenee ja puska sen kun kasvaa.


Pestoa siis. Basilikan lisäksi laitoin mukaan vähän persiljaa, sitäkin on riittävästi... Yksi valkosipulin kynsi, vähän pinjansiemeniä, parmesaaniraastetta, sitruunan mehua, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä, siitähän se syntyy.

Tuo taustalla näkyvä Microplanen raastin aivan mahtava kapistus, ilman en enää pärjäisi
Ja tällä kertaa onnistuikin oikein hyvin, näin kauniin täytyy myös maistua hyvältä! Peston reseptiä en viitsi tähän laittaa, googlesta löytyy jos ei ole muistissa.


Timotejn perunat, pienet sellaisenaan ja isot puolikkaina, saivat öljyä ja suolaa ympärilleen. Sitten kulhossa uuniin, 225 astetta ja n 20 minuuttia. Sen jälkeen lisäsin joukkoon ruokalusikallisen pestoa ja laitoin takaisin uuniin siksi aikaa kun paistoin kalat.


Ahvenet 'housutin' ja superkevyesti ruisjauhoa päälle, sekä tietysti suolaa.Paistettiin voissa.


Jo aikaisemmin olin pilkkonut sipulit ja putsannut kantarellit. Nekin paistettiin voissa, maustettiin suolalla ja pippurilla, eikä sitten muuta. Kerman totesin turhaksi.


Esillepano ei Michelin tähtiä tuo, mutta maku kylläkin, ainakin meidän mielestä. Oli onnistunut kokonaisuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti