maanantai 22. elokuuta 2011

Kantarellikanaa grillattujen kasvisten kera


Taas tuli kieliongelma, mitä on svampröra suomeksi? Timotej ehdotti sienikosketus, sienikaaos.... olkoot nyt vaikka sienitahna. Ei nimi miestä/ruokaa pahenna!

Noin litra puhdistettuja ja pilkottuja kantarelleja, pari sipulia karkeasti pilkottuna, nippu persiljaa ja 1 dl mustaa emmentaalia raastettuna. Paista sieniä voissa kunnes neste haihtunut, lisää sipuli ja kuullota. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna sieni-sipulisekoitus monitoimikoneessa, lisää persilja ja juusto, sekoita mukavaksi tahnaksi.

Grillaa kanan fileet. Maustoin kevyesti vain öljyllä, suolalla ja pippurilla, luottaen kantarellitahnan tuovan tarpeeksi makua.

Lisukkeeksi wokkasin grilliparilalla kesäkurpitsaa, paprikaa, papuja, chiliä ja valkosipulia mausteenaan:
Ensiksi chilit ja valkosipulit pannulle antamaan öljyyn makua, sitten muut kasvikset mukaan kypsymään.
 Maukas sienitahna sopi vallan mainiosti kanan seuraksi. Tätä tehdän toistekin!


Tahnaa haarukoitiin lopuksi ihan sellaisenaan, niin hyvää oli. Hyvin kävisi myös leivän päällä tai vaikka uuniperunan täytteeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti