perjantai 19. elokuuta 2011

Mustikoita ja mozzarellaa

Kesäinen alkupala, joka teki hyvästä päivästä vielä paremman. Patonkisiivujen päällä mozzarellajuustoa ja mustika'hilloa'. Hillosta ei oikeastaan ole kyse, sitä kun ei keitetty eikä se säilyisi pitkään. Hyvää oli, mutta ensi kerralla pitäisi hilloon saada joku juju, ehkä hippunen chiliä.

Määriä en tullut mittanneeksi, pahoitteluni, liekö ollut litran verran marjoja ja 1-2 rkl sokereita. Laita monitoimikoneeseen 2/3 mustikoista, sokeria ja vaniljasokeria, soseuta, mutta ei liian hienoksi. Sekoita joukkoon loput mustikat kokonaisena, lopputuotteessa siis sekä hienonnettuja että kokonaisia mustikoita. Tähän asti tein edellisenä iltana. Ennen tarjoilua kaadoin hillon siivilään ja valutin nesteen pois. Kiinteänä oli sitten helppo lusikoida leiville.

Patonki ja mozzarella siivuiksi, hilloa päälle. Tarjoile ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti