maanantai 16. tammikuuta 2012

Espanjalainen lammaspata

Tuhtia talviruokaa pakkaspäivänä.

Espanjalainen lammaspata johon inspis tuli joskus 2005 julkaistusta Allt om Mat reseptistä, ihan ei ohjeen mukaan menty.


Näistä raaka-aineista kun tekee, ei tulos voi olla ihan huono! Karitsan paahtopaistia, chorizo-makkaraa, kalamataoliiveja, sipulia, valkosipulia, tomaattia, paprikaa, rosmariinia, persiljaa, porolientä, punaviiniä, chiliä, suolaa, pippuria...... Nam.

Ruskistin ensin lihapalat ja nostin lautaselle odottamaan.
Sitten pataan sipulit, valkosipuli, rosmariini ja chili. Kun olivat hyvän tuoksunsa levittäneet keittiöön, lihan palat takaisin pataan ja päälle vielä n 2,5 dl porolientä (riista- tai lihaliemi toki normaalimpi vaihtoehto, mutta porolientä jäi lauantaista, joten käytin sen loppuun) ja loraus punaviiniä.

Joukkoon mukaan myös paloitellut perunat ja chorizot, nopeasti kypysyvä väriläikät jäivät vielä odottamaan vuoroaan.

Kun kaikki muhevaa, kypsää, maukasta, niin sitten vielä tomaatit, paprikat, oliivit ja persilja pataan. Kuumennus ja sekoitus ja sitten pöytään.

Että sellainen sunnuntai tällä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti