sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Marinoidut herkkusienet

Leikkelelautasesta on tullut bloggattua ennenkin. Tällä kertaa ei niinkään kokonaisuudesta, mutta yhdessä komponentista. Marinoidut herkkusienet ovat kulkeneet mukana pitkään, usein noutopöydässä, esimerkiksi vappulounaalla. Perjantai-iltana niitä teki mieleni leikkele-/herkuttelulautasen osana.


Lautasella marinoitujen herkkusienten lisäksi mozzarellan ja basilikan päällä niitä nopeita tomaatteja, manchegon kanssa suppilovahveropikkelsiä, lammassalamia, artisokan sydämiä, pateeta ja cumberland-kastiketta, parmakinkkua, avokadoa.

Ne sienet: kipossa on 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl balsamicoviinietikkaa, 1 murskattu valkosipulinkynsi, hieman suolaa ja vähän enemmän mustapippuria. Tämä on sopiva määrä kun sieniä n 200 grammaa. Olen vuosien mittaan oppinut pitämään marinadin määrän pienenä, hyvin toimii eikä sienet lillu nesteessä.


Pilko sienet ja lisää marinadi. Sekoita ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Toki voit antaa olla vaikka seuraavaan päivään, eivät siitä huonone, väri vain tummenee.


Launantain lounas olikin sitten helppo juttu. Tagliatellen päälle oliiviöljyä. Perjantaista yli jääneet marinoidut sienet ja uunissa kypsytetyt tomaatit sekaisin ja lämpimäksi mikrossa, parma siivuja ja basilikaa päälle. Niinpä tähteet muuttuivat ihan kelpo pasta-ateriaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti