perjantai 27. tammikuuta 2012

Kotitekoisia ravioleja raputäytteellä ja tomaattikastikkeella


Suunnitelmien mukaan viime sunnuntaina testattiin upouutta pastakonetta. Ravioleja rapu-parsakaali-ricotta täytteellä ja kotitekoisella tomaattikastikkeella.Aivan onnistuneita ja yhtä ja toista opittiinkin.


Luin sekä keittokirjoja että ruokablogeja sopivan taikinareseptin löytämiseksi. Erot olivat yllättävän suuria. Lopulta päädyin jonkinlaiseen kompromissiin, 300 gr durumjauhoja, 3 kanamunaa, 1-2 rkl oliiviöljyä ja saman verran vettä.

Arvasin ettei minun voimani ja innostukseni riittäisi taikinan vaivaamiseen, onneksi kaapista löytyi Kenwood, joka hoiti tehtävän mukisematta vaadittavat 10 minuuttia.

Kun taikina oli vaivaantunut valmiiksi, se kiedottiin kelmuun ja laitettiin jääkaappiin pariksi tuntia. Kun sitten pastan kauliminen alkoi selvisi kaksi asiaa: 1) minun käsivoimillani ei tätä olisi tehty = pastakone loistava keksintö ja 2) taikina oli aavistuksen liian kovaa, ensi kerralla enemmän munia/vettä.
Täytteeseen tuli hienoksi pilkottua parsakaalia, jota ei tarvinut erikseen kypsentää, määrästä en osaa sanoa. Ravunpyrstöjä oli 200 gr, pilkoin ne karkeasti. Lisäksi silputtua basilikaa ja 100 gr ricottaa. Ainekset sekaisin ja siinä se, täyte valmis.


Taikina kaulittiin pastakoneessa, ensin nolla tasolla, sitten 2,5, ja 7. Meidän koneen 5 antoi kauniit raviolit, 7 oli ohuedessaan parempi, mutta haastavampi täytettävä. Mutta seiskalla mennään jatkossa, ohut taikina sopii ravioleihin mielestäni paremmin. Pastakonetta käyttäessä kolme kättä on hyvä olla, Timotejn ja Majan yhteistyöllä se sujui hyvin.
Muista jauhota pöytä!


Täytenokareita sopivin välein taikinan päälle. Kylmää vettä reunoille liimaksi, toinen taikinakerros päälle ja ilmat pihalle täytenokareiden ympäriltä.


Kokkikoulu Espassa käytettiin rengasmuotteja, joita meillä ei ole. Me hetken ajattelimme käyttää juomalasia muottina, muta päädyimme veitsellä leikattuihin neliöihin.


Valmit raviolit (joita oli 14 kpl, taikinaa ei yritetty optimoida, muutaman lisää oli saanut jos olisi ollut tarkkana) kuivahtivat hetken kun pastavesi kiehui.


Keitin raviolit parissa erässä, keittoaika oli 4 minuuttia. 


Tomaattikastike syntyi seuraavasti: kuullotin sipulia ja valkosipulia öljyssä. Mukana myös pari anjovisfilettä (jotka kummasti katoavat prosessissa, mutta jättävät mukavan suolaisen vivahteen). Lisäsin purkillisen Mutti kirsikkatomaatteja, lorauksen punaviiniä, oreganoa ja mustapipuria. Kastike muhi liedellä tunnin verran, raviolien valmistumisen ajan.

Lopputulos: maistui oikein hyvältä. Seuraavalla kerralla: pehmeämpi taikina = helpompi työstää  ja pyöreitä ravioleja = vähemmän pastaa lautasella. Muuta parantamisen aihetta en nyt keksi. Toki uusia täytteitä tullaan testaamaan.

Huomisen menyy vielä auki, mutta sunnuntaista tulossa mielenkiintoinen. Teemana Intia, alkupala Samosa ja pääruokana kalacurry. Kokkeja näillä näkymin seitsemän, ja ruokailijoita yhtä monta. Timotej on tänään hoitanut ostoksien teon, lupaavalta näyttää, kts alla. Raportti seuraa.


'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti