torstai 5. tammikuuta 2012

Sienipaistos suppilovahveroista ja 'tähteistä'

Jouluglögiltä (jota tarjolla aina joulua edeltävänä lauantaina) jäi yli mm patonkia ja ranskankermaa. Seuraavana päivänä mietin mitä lounaaksi ja ekologisesti ajateltuna oli nämä tähteet oltava pääosassa menyytä suunnitellessa. Silloin tuli mieleeni Ahkera-Liisan sienipaistos. Tosin resepti Villa Sandissa ja me kaupungissa, mutta ei se mitään, onhan Majalla hyvä muisti... ainakin joskus.


Näin improvisoitiin tällä kertaa. Revi patongista paloja ja laita voidellun uunivuoan pohjalle.


Kaapista löytyi kuivattuja suppilovahveroita, ranskankermaa (Ahkera-Liisan reseptissä oli kyllä smetanaa), juustoraastetta, sipulia ja chorizomakkaraa (joka ei kuulu alkuperäiseen reseptiin, mutta sitä kun oli tarjolla ja ennen matkaa piti saada jääkaappi tyhjäksi, niin sekin pääsi mukaan. Eikä ollenkaan huono idea.). Persiljaa käytiin ostamassa, ainoa jota ei kotoa löytynyt.


Kuullota pilkottu sipuli ja lisää suppikset (joko tuoreet tai niin kuin tässä, vedessä liotetut kuivatut... kuulostaa järkevältä!). Joukkoon myös chorizon palat, hakattu persilja ja vajaa pari purkkia ranskankermaa. Niin, ja murskatun valkosipulin kynnenkin laitoin mukaan. Varmaan suolaa ja pippuriakin, mutta siitä ei ole muistihavaintoa. Anna muhia kunnes sopivan paksua.

Nostele syntynyt mössö patongin palasten päälle ja päällimmäiseki vielä juustoraastetta. Sitten uuniin, olisikohan ollut puolisen tuntia n 200 asteessa.


Tarjoiltiin Ahkera-Liisan herkkukurkkujen kera.


Tämä oli sitten melkein viimeinen (uudenvuoden aattona tuli paistettua blinejä) itse tehty ateria vuonna 2011. Ei huono lopetus hyvälle vuodelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti