sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Loistava artisokkatahna

Kuten lukijoille lienee käynyt ilmi aiemminkin, tykkään tahnoista (röra). Sopivat leivän päälle, uuniperunan seuraksi, dippikastikkeesi jne. Viime vuoden glögijuhliin löysin yhden uuden reseptin, kiitos Ica! Siellä nimellä mumsig röra, kuvaava nimi.


Tarvitset purkillisen artisokan sydämiä, 1 murskatun valkosipulinkynnen, 1 dl ranskankermaa, 2 rkl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, 2 rkl paahdettua sipulia. Suolaa ja pippuria maun mukaan.

Syöjiä oli paljon (joo, niin oli tarjottavaakin...), siis tein ison satsin. Joten tuo kuvassa näkyvä määrä ei synny listan mukaisista määristä.

Monitoimikoneeseen kaikki paitsi suola ja pippuri, sekoita kunnes melko sileä tahna. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esim patonkisiivujen päällä. Ota vastaan vieraiden kehut.


Oli todella hyvää, tätä pitää saada lisää. Ja tässä nyt sitten muutaman viikon viivellä resepti, sitä kun muutamakin ehti kysyä glögin nauttimisen lomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti