maanantai 20. elokuuta 2012

Karitsan kyljyksiä ja minttusitruunakastiketta



Karitsan kyljykset olivat öljy-yrttimarinaadissa muutaman tunnin ennen grillausta. Lisukkeena edellisen postauksen sienivartaat ja raikasta minttusitruunakastiketta. Idea kastikkeeseen tuli vanhasta leikekirjastani, joten taaskin alkuperäinen resepti jostain ruotsalaisesta ruokalehdestä n 10 vuoden takaa.


Aineslista: 30 gr minttua, raastettua kuori puolikkaasta sitruunasta, 2 rkl sitruunanmehua, 1 dl oliiviöljyä, suolaa ja mustapipuria.

Ohjeen mukaan kaikki ainekset kulhoon ja sekoitetaan koneellisesti, esim sauvasekoittimella, mutta minä pilkoin veitsellä ja sekoitin käsivoimin, hyvin onnistui niinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti