torstai 2. elokuuta 2012

Karitsan paahtopaisti grillissä, pestoperunat ja fetakastike

Karitsan paahtopaistit saivat pintaansa 'rubia' (rub on suomeksi kai kuiva marinadi tai maustesekoitus). Tällä kertaa tein rubin seuraavasti: paahdoin kuivalla paistinpannulla rosepippuria ja sinapin siemeniä, oliskohan ollut 1-2 rkl kumpaakin. Sen jälkeen ne mortteliin ja karkeaksi murskaksi. Sitten sekoitin joukkoon suolaa ja mustapippuria. Rub taputeltiin paistien pintaan ja huoneenlämmössä noin tunnin verran odottivat grillausta. 


Grillasin hiiligrillissä, tällä kertaa medium plus kuvaa kypsyysastetta.


Seurana pestopaahdettuja perunoita (joskus ennenkin blogattu Villa Sandissa, mutta tässä uudestaan): pese uudet perunat ja laita kokonaisina uunivuokaan, sekoita oliiviöljyä ja sormisuolaa mukaan. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes perunat pinnalta rapeita ja sisältä kypsiä (20-30 minuuttia, luulisin). Lisää pari rkl pestoa, sekoita ja laita takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes pestokin lämminnyt.


Lampaanlihan kanssa sopii loistavasti helppo fetakastike: hienonna paketti fetaa haarukalla, lisää n 1 dl ranskankermaa ja n 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia. Sekoita. Kastikkeesta ei tässä kuvaa, mutta kuten alla näkyy, tyhjäksi meni kippo!


Kuvaajana tälläkin kertaa 12-vuotias kummityttö, hyvin onnistui tehtävässään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti