maanantai 27. elokuuta 2012

Savustettu ahven- leipä ja vähän mainostakin


Villa Sandin laiturin päässä on veneemme. Tosi usein veneen alla majailee ahvenparvi. Joten, kun kalastusinto iskee, otamme onget ja madot esiin ja nostamme (todellakin, niin helppoa se on) ahvenia veneen kannella seisoen. Kovin usein tätä ei tapahdu, ehkä kerran-kaksi kesässä. En oikeastaan ymmärrä miksi niin harvoin, ahvenet kun ovat todellakin herkkua kummankin mielestä. Taitaa se kalan putsaamisen vastenmielisyys olla ainakin osasyy. Usch, miten  laiskaa porukkaa meillä majailee!


Lauantaiaamuna oli oikea fiilis ja niinpä aluksi Maja onki ja Timotej lähinnä irrotti kaloja, kun niitä nousi reippaaseen tahtiin. Sitten tahti hidastui, Maja kyllästyi..... ja jätti Timotejn yksikseen jatkamaan .... ja putsaamaan.... hyvä taktiikka :) .


Pienimmät päästettiin takaisin kasvamaan ja tämä lautasellinen savustettiin iltapalaksi meille kahdelle.


Abu Röken savustin taas rantahietikolle ilta-auringon paisteeseen ja tykötarpeet tarjottimelle odottelemaan.


Meille on usein suositeltu että mökkimatkalla pitäisi poiketa Siuntion kalasavustamossa, nyt sitten se viimein tehtiin. Tämä siis se mainos joka ei ole Siuntion kalasavustamon tiedossa tai sponssaama. Valikoima ja laatu yllättivät positiivisesti, kaikesta ennakkkokehusta huolimatta. Tästä varmaan tulee monen perjantai-illan pelastus kun inspis ei riitä omaan kokkailuun. Sieltä tarttui mukaan (lohipiirakan ja savulohen lisäksi) myös 'Kalatar' kastike ja mallas-puolukkalimppu.



Limpun päälle kastiketta, savuahventa, tilliä ja sitruunaa. Lauantain iltapala oli parhaasta päästä. Timotejn sanojen mukaan: tämä ei ollut vain hyvää, tämä oli gourmeeta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti