lauantai 18. elokuuta 2012

Sienivartaat grillissä

Resepti on vuosia vanha, muistaakseni Dagens Nyheter lehdestä. Usein olen sitä leikekirjassani katsellut, mutta jostain kumman syystä vasta nyt tuli tehtyä. No, parempi myöhään jne. Eikä muuten jää viimeiseksi kerraksi, kokeilkaa, niin tiedätte miksi!




Tarvitset:
  • 4 rkl japanilaista soijaa (reseptin tekijällä ja meillä näköjään sama soijamieltymys!)
  • 3 rkl dijonsinappia (mielestäni vähempikin riittää, laitoin ehkä 1½ rkl)
  • 4 rkl neitsytrypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • pieni nippu lehtipersiljaa (vielä löytyi omasta ruukusta)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 300 gr herkkusieniä
  • 300 gr kantarelleja

Laita puiset grillitikut likoamaan.
Sekoita kulhossa soija, sinappi, öljy ja mustapippuri. Lisää hienonnettu persilja ja puristettu valkosipuli. Putsaa sienet, lisää kulhoon ja sekoita varovasti. Anna maustua vähintään tunnin verran. Laita sitten sienet grillitikkuihin ja grillaa muutaman minuutin ajan.



Käy grilliruoan lisukkeeksi (meillä seurana karitsan kyljyksiä, niistä toiste lisää) tai vaikka kasvisateriaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti